Veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen over YouTube filmpjes downloaden

Hoe download ik filmpjes van YouTube?
Er zijn verschillende manieren op YouTube filmpjes te downloaden. In dit artikel hebben we de top 5 manieren voor je op een rijtje gezet. Wij raden je aan om een downloadprogramma te gebruiken, zoals VideoDuke of Airy.

Waarom is het handig om filmpjes offline te bewaren?
Soms kan het handig zijn om YouTube video's offline te bewaren. Door filmpjes te downloaden, kun je ze bekijken wanneer je wilt, bijvoorbeeld in het vliegtuig of onderweg naar je werk. Lange filmpjes kun je bijvoorbeeld via WiFi downloaden, zodat je onderweg veel data bespaard. Verder kan het makkelijker zijn om een gedownload filmpje in te voegen in een Powerpoint of Keynote presentatie. Tot slot het het downloaden van filmpjes met software een makkelijke manier om een back-up te maken van je eigen filmpjes.

Wat is het verschil tussen VideoDuke en Airy?
Met beide programma's kun je filmpjes downloaden van YouTube en deze converteren naar bijvoorbeeld MP4 formaat. VideoDuke is geschikt voor Mac (macOS) gebruikers en Airy is geschikt voor Windows gebruikers.

Hoe werkt VideoDuke?
Met ondersteuning voor alle populaire video-hosting sites zoals YouTube, Vimeo en Dailymotion, kun je met VideoDuke je online video's direct op je Mac downloaden! Je kunt kiezen uit verschillende bestandsformaten, inclusief MP3 als je alleen het geluid wilt opslaan. Je voert de link van het gewenste filmpje in, selecteert het gewenste formaat en vervolgens kun je de video downloaden. Wil je weten hoe het precies werkt? Lees dan de instructies van VideoDuke hier.

Hoe werkt Airy?
Geniet van je YouTube-video's en muziek, zelfs als je offline bent! Airy YouTube Downloader voor Windows kan YouTube-video's downloaden in MP4-, 3GP-, FLV-formaten. Het programma ondersteunt HD- en Ultra HD-video's perfect. Ook kun je met Airy YouTube-video's eenvoudig omzetten naar MP3. Als je precies wilt weten hoe het werkt, kun je hier de instructies lezen over Airy voor Windows.

Wie is de leverancier van VideoDuke en Airy?
Deze software wordt gemaakt door Eltima Software. Eltima maakt verschillende programma's voor zowel Mac als Windows gebruikers. Downloadyoutubefilmpjes.nl is geen onderdeel van Eltima.

Ik heb een probleem met VideoDuke of Airy, wat nu?
Als je een probleem hebt met VideoDuke of Airy, raden wij je eerst aan de veel gestelde vragen & user guides van Eltima Software door te lezen. Kom je er toch niet uit? Dan kun je contact opnemen met Eltima Support. VideoDuke en Airy worden niet gemaakt door downloadyoutubefilmpjes.nl. Daarom kunnen wij je helaas niet helpen.

In welke formaten kan ik filmpjes opslaan?
Dit verschilt per video, maar meestal kun je een video downloaden in MP4, MP3, 3GP of FLV formaat. Daarbij kun je meestal kiezen tussen verschillende resoluties zoals 4K. Full HD, 720p of lager formaat.

Mag ik zomaar filmpjes downloaden?
Het verschilt per land of je zomaar filmpjes mag downloaden. In Nederland mag je niet zomaar filmpjes downloaden als je niet de eigenaar bent van het filmpje. Je kunt download-software zonder problemen gebruiken voor videomateriaal dat je zelf hebt gemaakt, bijvoorbeeld als backup tool. Als je niet de eigenaar bent van het videomateriaal, raden wij je aan contact op te nemen met de uitgever van het materiaal voor (schriftelijke) toestemming, voordat je een filmpje download. Je bent zelf verantwoordelijk voor de naleving van de wetgeving in het land of gebied waar je woont.

Hoe kan ik een video afspelen?
Wij raden ja aan om een video te downloaden in MP4 formaat. Dit formaat wordt door de meeste apparaturen (computers, televisies, smartphones) ondersteund. Op je computer kun je MP4 bestanden bijvoorbeeld afspelen met VLC player.