Over YouTube
YouTube: oneindig veel video's en muziek

Als we het hebben over de King of Rock dan bedoelen we natuurlijk niemand anders dan Elvis Presley. Elvis, geboren in 1935 en helaas overleden in 1977, is een grote legende en een van de succesvolste en populairste soloartiesten aller tijden. Hoewel Elvis vandaag de dag niet meer op deze wereld rondloopt, is zijn muziek nog altijd erg populair. Op de populaire video website YouTube is zijn muziek nog veelvuldig te vinden. Als je op YouTube zoekt op Elvis Presley vind je meer dan 1.000.000 resultaten en dit aantal groeit nog iedere dag! Dankzij online video streaming websites leeft zijn muziek nog jaren voort. Hits als Heartbreak Hotel, Love Me Tender en A Little Less Conversation zijn niet verloren gegaan en blijven generaties lang beschikbaar.

Naast het grote muziek aanbod op YouTube zijn er ook vele series, interviews, concerten, video clips en live optredens te vinden. Video's gaan over uiteenlopende onderwerpen. Er zijn bijvoorbeeld veel how-to filmpjes die gaan over het maken van een heerlijk gerecht tot het gebruiken van de nieuwste technologische snufjes. Ook zijn er online colleges, video's over wetenschap en onderwijs maar ook mode, sport, gezondheid en lifestyle zijn veel voorkomende thema's.

Downloaden van YouTube
Soms kan het handig zijn om video's te downloaden voor offline gebruik. Bijvoorbeeld als je filmpjes wilt kunnen bekijken zonder internetverbinding, zoals in het vliegtuig of in het buitenland. Ook kun je opgeslagen video's makkelijk in een PowerPoint of Keynote presentatie invoegen. Met Airy YouTube Downloader kun je makkelijk filmpjes van YouTube downloaden. Je kunt Airy gratis proberen op Mac en Windows computers.

VideoDuke proberen (Mac) Airy proberen (Windows)